Meny

Vi är hela Kalmars badhus

Vi är alla kalmariters badhus. Alla nationaliteter, kön och åldrars badhus. Vi är alla busiga barn och ungdomars badhus. Alla hårdsatsande simmare, pigga pensionärer och småbarnsföräldrars badhus. Vi är alla tjejers badhus. Alla bastubadare, baddare och badkrukors badhus.

Här är vi väldigt olika, men vi badar på lika villkor. Det här manifestet berättar vad som gäller och vad vi tror på. Badhusets själ och hjärta. Välkommen!

 

1. Tyngdlöshet är allas rättighet

Vi tror att det finns något djupt mänskligt med att njuta av vatten. Badhuset finns här för att så många som möjligt ska få uppleva det.

 

2. Ett bad är en fristad

Utan kläder, smink, den fina klockan eller de slitna skorna är vi alla människor. I badhuset möts vi oavsett ålder, nationalitet och religion.

 

3. Vattnet är till för alla kroppar

Här badar han, hon och hen. Unga och gamla. Människor i burkini, baddräkt, bikini eller shorts. Ibland med bara bröst. Vattnet behandlar alla lika, och det gör vi med.

 

4. Klädlöshet kräver medmänsklighet

I badhuset möts vi avklädda och avskalade. Det är både sällsynt och sällsynt vackert. Något som vi ska vårda och vara rädda om. Här säger vi gärna hej, men vi accepterar också ett nej.

 

5. I vattnet tar vi hand om varandra

Våra badvärdar finns för allas säkerhet, men agera direkt om du ser någon som är i nöd. Tillsammans är vi badhusets ögon och öron.

 

Tycker du också att det här är viktigt?

Dela #badmanifestet på Facebook och kom förbi på ett bad. Du är välkommen precis som du är!