Meny

Simskola

Kursinformation

Nya simskolekurser för barn fyllda 5 år eller mer startar vecka 2, 2022 (10 ggr). Som förälder/vårdnadshavare eller annan vuxen, vänligen scrolla ner och läs informationen om de olika grupperna och var noga med att anmäla barnet till den grupp som passar barnet.

 

Vi återkommer med när anmälan öppnar

Tänk på att du som medföljande förälder alltid ska byta om från ytterkläder till shorts eller tights när du besöker simhallen.

TILL ANMÄLAN  

För kännedom: Alla anmälningar är bindande

Kursavgift

  • Hösttermin 1260kr för 15 veckor/period
  • Vårtermin 840kr för 10 veckor/period

 

Trygg i vattnet

Förkunskap: Inga förkunskaper krävs. Trygg i vattnet är en grupp för barn som behöver bli "vän" med vattnet. Barnet vågar inte doppa sig. Genom lek och lustfyllda moment arbetar vi för att barnet ska bli trygg i vattnet.

Mål: Kunna vara under vattnet med huvudet i 3 sekunder och få vattenvana.

 

Sjöstjärna

Förkunskap: Ska kunna vara under vattnet med huvudet i 3 sekunder. Barnet är vattenvan men kan inte ta sig till land/kanten

Mål: Grundläggande vattentrygghet, hoppa i på djupt vatten, flyta utan hjälpmedel och ta sig tillbaka till kanten. Ha kunskap om vinklade fötter.

 

Krabban

Förkunskap: Grundläggande vattentrygghet, hoppa i på djupt vatten, flyta utan hjälpmedel och ta sig tillbaka till kanten. Ha kunskap om vinklade fötter.

Mål: Simma 5 meter på rygg och 5 meter på mage med ett liksidigt arm och bentag samt vinklade fötter.

 

Grodan

Förkunskap: Simma 5 meter på rygg och 5 meter på mage med ett liksidigt arm och bentag samt vinklade fötter.

Mål: Att på ett tryggt och säkert sätt simma 100 meter på rygg och mage med ett liksidigt arm och bentag samt vinklade fötter.

OBS! All undervisning sker på djupt vatten i hopptornsbassängen.