Meny

Simskola

Kursinformation

Nya simskolekurser för barn fyllda 5 år eller mer startar vecka 13, 2022 (10 ggr). Tyvärr är alla kurser fullbokade, nästa kursstart i Äventyrsbadets regi planeras till vecka 35. Vi återkommer med datum om när vi öppnar anmälan.

Om ni vill anmäla till Kalmarsims sommarsimskola vecka 25-28, 2022 kan ni klicka HÄR

Tänk på att du som medföljande förälder alltid ska byta om från ytterkläder till shorts eller tights när du besöker simhallen.

 

 

TILL ANMÄLAN  

För kännedom: Alla anmälningar är bindande

Kursavgift

  • Hösttermin 1260kr för 15 veckor/period
  • Vårtermin 840kr för 10 veckor/period

 

Trygg i vattnet

Förkunskap: Inga förkunskaper krävs. Trygg i vattnet är en grupp för barn som behöver bli "vän" med vattnet. Barnet vågar inte doppa sig. Genom lek och lustfyllda moment arbetar vi för att barnet ska bli trygg i vattnet.

Mål: Kunna vara under vattnet med huvudet i 3 sekunder och få vattenvana.

 

Sjöstjärna

Förkunskap: Ska kunna vara under vattnet med huvudet i 3 sekunder. Barnet har vattenvana men kan inte ta sig till land/kanten

Mål: Grundläggande vattentrygghet, hoppa i på djupt vatten, flyta utan hjälpmedel och ta sig tillbaka till kanten. Ha kunskap om vinklade fötter.

 

Krabban

Förkunskap: Grundläggande vattentrygghet, hoppa i på djupt vatten, flyta utan hjälpmedel och ta sig tillbaka till kanten. Ha kunskap om vinklade fötter.

Mål: Simma 5 meter på rygg och 5 meter på mage med ett liksidigt arm och bentag samt vinklade fötter.

 

Grodan

Förkunskap: Simma 5 meter på rygg och 5 meter på mage med ett liksidigt arm och bentag samt vinklade fötter.

Mål: Att på ett tryggt och säkert sätt simma 100 meter på rygg och mage med ett liksidigt arm och bentag samt vinklade fötter.

OBS! All undervisning sker på djupt vatten i hopptornsbassängen.