Meny

Information

Äventyrsbadet i Kalmar håller simskola för Kalmar Kommuns alla elever i årskurs 1.

Simskolan är fördelad på 4 tillfällen under en veckor och tilldelas ansvarig från Äventyrsbadet i Kalmar.

 

Bra att veta:

  • Äventyrsbadet i Kalmar har 1-2 SLS-utbildade simlärare som på ett lärorikt och lustfyllt sätt håller simskola med eleverna.
  • Simlärare på Äventyrsbadet arbetar med att säkerhetsställa elevernas teknik i bröstsimsbentaget (på mage/rygg) - en vinklad fot och ett starkt bentag samt ett balanserande armtag i bröstsim/ryggsim.
  • På simskolan första tillfälle samlas alla elever i "lilla bassängen" och får för simlärarna visa upp sina simkunskaper i bröstsim och ryggsim (med bröstsimsbentag). Eleverna delas därefter upp i grupper anpassade efter sina förkunskaper och tar del av simundervisning. Klassens medföljande pedagod undervisar eleverna i 25-metersbassängen där sträcksimning, dykning, vattentramp mm. är fokus under lektionerna.
  • Simlärare från Äventyrsbadet tekniktränar bentag/armtag/flyta/dyka i lilla bassängen och 25-metersbassängen för att förbättra och ge förutsättningar för en säker simning.
  • Lektionerna startar på den utsatta tiden, vi ber er vara på plats och redo utanför den lilla bassängen.
  • Skolan ansvarar för att boka eventuella transporter till och från Äventyrsbadet i Kalmar.

 

Syftet med simskolan för elever i årskurs 1är att uppnå goda simfärdigheter och därefter genom simundervisning i ämnet idrott och hälsa klar målen för att nå ett godkänt betyg E:

  • kunna simma 200 meter, varav minst 50 meter på rygg.

 

Vi är här för Er skull, ställ gärna frågor direkt till simlärarna i samband med lektionerna eller maila badansvarig Veronica Andersson, veronica.andersson@kalmar.se