Meny

Skönhetskurer i bastun


Att basta är bra för både hyn och kroppen. Men om du vill boosta effekten ännu mer finns det flera saker du kan göra själv!

Lägg en ansiktsmask

Värmen i bastun ökar blodcirkulationen i kroppen dramastisk och man svettas mycket. Den rikliga svetten hjälper kroppen att spola rent i porer. I samband med bastubad kan du vid sista sittnngen lägga på en ansiktsmasken vilken nu blir mer effektiv med de öppna porerna som låter masken verka djupare. 

Gör en hårinpackning

Applicera en intensivvårdande hårinpackning eller hårolja i fuktigt hår innan du sätter dig i bastun. Linda in håret i en handduk och låt verka i 15 till 20 minuter innan du sköljer ur inpackningen. Värmen i bastun gör att produkterna i inpackningen får bättre villkor att arbeta under.

Aromadoft eucalyptus i ångbastun

Ångbastu är en mild variant av bastubad som badas i cirka 50° C, vilket många upplever som en behaglig badtemperatur. Denna temperatur i kombination med en kontinuerlig och automatisk tillförsel av ånga ger 40–65 % luftfuktighet i ditt basturum. Resultatet blir ett mjukt, härligt klimat och precis som med det traditionella bastubadet ger din ångbastu samma sköna känsla av ren och fräsch hud, samtidigt som det skänker ro och vederkvickelse åt alla sinnen. Aromadoften eucalyptus i ångbastun är anteseptisk, stärker immunförsvaret och används vid förkylning.

Skrubba huden

Värmen och fukten i bastun mjukar upp hudens översta lager av torra och döda hudceller. Bastu är därför den perfekta förberedelsen inför en rejäl peeling. Skrubba huden ordentligt efter ditt bastubad, aningen med en loofah-svamp, en borste eller en härlig peelingkräm, så kommer du att belönas med härligt rosig och babymjuk hud. Se till att smörja in dig ordentligt efter duschen och dricka mycket vatten.

Bränn kalorier med bastubad

Visste du att bastubad faktiskt bränner kalorier? Det är den förhöja kroppstemperaturen som har en effekt som påminner om den man får av ett rejält träningspass.