Meny

Småbarnssim

Kursinformation

Aktuella kursstarter för småbarnssim:

  • Vecka 43, 8-veckorskurs. Anmälan via webben öppnar 12 oktober 2020 kl. 08:00.

TILL ANMÄLAN

För att minska risken för smittspridning av covid -19 är kurserna endast för ett barn och en vuxen.

 

Kursavgift

  • 1000kr för 10 gånger
  • 800kr för 8 gånger

 

Småbarnssim 1 år     

Förkunskaper: Kursen är en vidareutveckling av babysim 1 och 2, men vänder sig även till de barn som aldrig medverkat i vår verksamhet tidigare.      
Mål: Med stöd av en vuxen/förälder lotsas barnen tillsammans med instruktören mot att bli mer självständig och själv ta sig fram i vattnet.     

En 1 årings nyfikenhet i kombination med behovet av återupprepningar leker, upptäcker och utmananas barnet i vattnet. Utgångspunkten är alltid barnets förkunskaper, för att sedan vidareutveckla dessa . Vattensäkerhet, simkunnighet och kunskapsbeviset Doppingen är den röda tråden som följer genom verksamheten.     

 

Småbarnssim 2-3 år     

Förkunskaper: Kursen är en vidareutveckling av Småbarnssim 1 år, men vänder sig även till barn som aldrig medverkat i vår verksamhet tidigare.     
Mål: Med stöd av en vuxen/förälder lotsas barnet tillsammans med instruktören mot att bli mer självständig och själv ta sig fram i vattnet.     

 

Småbarnssim 4 år     

Förkunskaper: Kursen är en vidareutveckling av Småbarnssim 1 år och 2-3 år. Barnet ska behärska vattnet utan stöd av vuxen och vänder sig till de barn som medverkat i vår verksamhet tidigare i flera steg.    
Mål: Genom lek och inspirerande instruktörer ger vi barnet möjlighet att utveckla sin koordinationsförmåga, vattentrygghet och vattensäkerhet. Målet är kunskapsbeviset Doppingen samt flyta och glida utan flythjälpmedel.     

 

Bra att veta 

Området kring Kalmar Sportcenter har många intressenter. Kom i god tid ifall du får leta efter parkeringsplats. Går du med barnvagn så finns det parkering och möjlighet att låsa fast den inne i simhallens foajé.

Ta med cykellås till vagnen. I vår shop finns ett brett sortiment av badkläder till både baby, barn och vuxen. Shopen ligger i anslutning till vår reception. Hänglås till skåpen finns att hyra för kontanter alternativt att köpa i vår reception.

I omklädningsrummen finns skötbord, madrass och barnstolar att låna. Ta däremot med många handdukar och mat till barnet.