Meny

Småbarnssim

Kursinformation

Äventyrsbadet återupptar sin undervisning för småbarnssim från och med vecka 9-12, 2021. Detta gäller endast de som var anmälda i höstas vecka 43 som, vi tyvärr fick avsluta tidigare på grund av den pågående pandemin.

För nyanmälningar till småbarnssim ber vi om att få återkomma med det senare.

 

TILL ANMÄLAN

Kursavgift

  • 1000kr för 10 gånger
  • 800kr för 8 gånger

Småbarnssim 1 år     

Förkunskaper: Kursen är en vidareutveckling av babysim 1 och 2, men vänder sig även till de barn som aldrig medverkat i vår verksamhet tidigare.      
Mål: Med stöd av en vuxen/förälder lotsas barnen tillsammans med instruktören mot att bli mer självständig och själv ta sig fram i vattnet.     

En 1 årings nyfikenhet i kombination med behovet av återupprepningar leker, upptäcker och utmananas barnet i vattnet. Utgångspunkten är alltid barnets förkunskaper, för att sedan vidareutveckla dessa . Vattensäkerhet, simkunnighet och kunskapsbeviset Doppingen är den röda tråden som följer genom verksamheten.     

 

Småbarnssim 2-3 år     

Förkunskaper: Kursen är en vidareutveckling av Småbarnssim 1 år, men vänder sig även till barn som aldrig medverkat i vår verksamhet tidigare.     
Mål: Med stöd av en vuxen/förälder lotsas barnet tillsammans med instruktören mot att bli mer självständig och själv ta sig fram i vattnet.     

 

Småbarnssim 4 år     

Förkunskaper: Kursen är en vidareutveckling av Småbarnssim 1 år och 2-3 år. Barnet ska behärska vattnet utan stöd av vuxen och vänder sig till de barn som medverkat i vår verksamhet tidigare i flera steg.    
Mål: Genom lek och inspirerande instruktörer ger vi barnet möjlighet att utveckla sin koordinationsförmåga, vattentrygghet och vattensäkerhet. Målet är kunskapsbeviset Doppingen samt flyta och glida utan flythjälpmedel.     

 

Bra att veta 

Området kring Kalmar Sportcenter har många intressenter. Kom i god tid ifall du får leta efter parkeringsplats. Går du med barnvagn så finns det parkering och möjlighet att låsa fast den inne i simhallens foajé.

Ta med cykellås till vagnen. I vår shop finns ett brett sortiment av badkläder till både baby, barn och vuxen. Shopen ligger i anslutning till vår reception. Hänglås till skåpen finns att hyra för kontanter alternativt att köpa i vår reception.

I omklädningsrummen finns skötbord, madrass och barnstolar att låna. Ta däremot med många handdukar och mat till barnet.