Meny

Småbarnssim

Kursinformation

Kursstart hösten  vecka 35, 2018

Nytt från och med 20180101 är att samtliga som besöker simhallen ska vara ombytta, även vuxna som har barn i kurser.

Anmälan till höstens kurser kommer på vår hemsida från och med 2 augusti 2018.

Kursavgift: 1000 kronor för 10 gånger och 800 kr för 8 gånger

Småbarnssim 1 år     

Förkunskaper: Kursen är en vidareutveckling av babysim 1 och 2, men vänder sig även till de barn som aldrig medverkat i vår verksamhet tidigare.      
Mål: Med stöd av en vuxen/förälder lotsas barnen tillsammans med instruktören mot att bli mer självständig och själv ta sig fram i vattnet.     

En 1 årings nyfikenhet i kombination med behovet av återupprepningar leker, upptäcker och utmananas barnet i vattnet. Utgångspunkten är alltid barnets förkunskaper, för att sedan vidareutveckla dessa . Vattensäkerhet, simkunnighet och kunskapsbeviset doppingen är den röda tråden som följer genom verksamheten.     

Småbarnssim 2-3 år     

Förkunskaper: Kursen är en vidareutveckling av Småbarnssim 1 år, men vänder sig även till barn som aldrig medverkat i vår verksamhet tidigare.     
Mål: Med stöd av en vuxen/förälder lotsas barnet tillsammans med instruktören mot att bli mer självständig och själv ta sig fram i vattnet.     

Småbarnssim 4 år     

Förkunskaper: Kursen är en vidareutveckling av Småbarnssim 1 år och 2-3 år. Barnet ska behärska vattnet utan stöd av vuxen och vänder sig till de barn som medverkat i vår verksamhet tidigare i flera steg.    
Mål: Genom lek och inspirerande instruktörer ger vi barnet möjlighet att utveckla sin koordinationsförmåga, vattentrygghet och vattensäkerhet. Målet är kunskapsbeviset doppingen samt flyta och glida utan flythjälpmedel.     

Bra att veta:     
Området kring Kalmar Sportcenter har många intressenter. Kom i god tid ifall du får leta efter parkeringsplats. Går du med barnvagn så finns det parkering och möjlighet att låsa fast den inne i simhallens foajé. Ta med cykellås till vagnen. I vår shop finns ett brett sortiment av badkläder till både baby, barn och vuxen. Shopen ligger i anslutning till vår reception. Hänglås till skåpen finns att hyra alternativt att köpa i vår reception I omklädningsrummen finns skötbord, madrass, leksaker och barnstolar att låna. Ta däremot med många handdukar och mat till barnet.