Meny

Babysim

Kursinformation

Kursstart: Vecka 11-19 mån och tis. Vecka 11-20 fre, 2022 (8 ggr). Tyvärr är kurserna fullbokade, nästa kursstart i Äventyrsbadets regi planeras till vecka 35 och anmälan är från och med 17 augusti.

TILL ANMÄLAN

För kännedom: Alla anmälningar är bindande

 

Kursavgift

  • 600kr för 6 gånger
  • 800kr för 8 gånger

 

Babysim Nybörjare

Förkunskap: Ingen förkunskap krävs. Vänder sig till barn från 3-6 månaders ålder.    
Mål: Skapa en god vattentrygghet både hos barn och förälder.  
  
Undervisningen är kravlös och individen bestämmer utvecklingstakten. Den röda tråden som går genom samtliga grupper är kunskapsbeviset Doppingen och ledorden vattentrygghet, vattensäkerhet och simkunnighet. Genom lek och inspirerande instruktörer arbetar vi oss fram och lär känna miljön samt fånga upp intresset för vatten. Samspelet mellan förälder och barn främjas, därför har vi en rekommenderad ålder på 3-6 månader.

 

Babysim Fortsättning 1 och 2    

Förkunskap: Kursen är en påbyggnad av Babysim Nybörjare/Fortsättning1 men är även ett alternativ för äldre bäbisar som inte gått på babysim tidigare.

Fortsättning 1 har en rekommenderad ålder på 6-9 månader.

Fortsättning 2 har en rekommenderad ålder på 9-12 månader.     

Mål: Vi utvecklar och ökar antalet övningar från babysim Nybörjare/Fortsättning 1 utifrån barnens förkunskaper och ålder. Även här jobbar vi vidare med den röda    
tråden där lek och inspirerande instruktörer vägleder er vidare med orden vattentrygghet, vattensäkerhet och simkunnighet i fokus.       

 

Bra att veta 

Området kring Kalmar Sportcenter har många intressenter. Kom i god tid ifall du får leta efter parkeringsplats. Går du med barnvagn så finns det parkering och möjlighet att låsa fast den inne i simhallens foajé. Ta med cykellås till vagnen. 

I vår shop finns ett brett sortiment av badkläder till både baby, barn och vuxen. Shopen ligger i anslutning till vår reception. Hänglås till skåpen finns att köpa i vår reception.

I omklädningsrummen finns skötbord, madrass och barnstolar att låna. Ta däremot med många handdukar och mat till barnet.

Under kursen kan olika vårdnadshavare bada med ett barn dock endast en vuxen/barn.