Meny

Martina Gustavsson Leg.Sjukgymnast/Uroterapeut AB

- för ett aktivt liv! Ibland är det svårt att ta tag i något som känns jobbigt eller kanske till och med genant.


Ett område kan vara inkontinens. - Va, jag som inte är så gammal eller varför händer det just mig nu när menstruationen upphört?
Vi blir allt äldre i befolkningen och inkontinens är ett stort hälsoproblem inte bara kostnadsmässigt utan det påverkar även livskvaliteten negativt hos den enskilde.

Över 500 000 kvinnor lider av inkontinens i Sverige. Det finns flera olika typer av inkontinens och för att få svaret på vad man har bekymmer med är det viktigt med noggrann utredning och behandling. Studier visar att bäckenbottenträning ger gott resultat och operation kan undvikas. Det är aldrig för sent att bäckenbottenträna.

Lite om mig själv. Jag är utbildad Leg.Sjukgymnast/Uroterapeut och har mångåriga erfarenheter av att möta människor med olika medicinska tillstånd. Jag ser till hela människan så att kropp och själ ska må bra och min förhoppning är att fler ska våga söka hjälp.
Jag har arbetat vid Universitetssjukhuset i Lund på UroGynCentrum, varit anställd på Kvinnoklinien i Kalmar och ansvarat för Uroterapimottagningen samt har mångårig erfarenhet som sjukgymnast inom kommunal verksamhet. För mig är det viktigt att inte utesluta någon utan alla ska kunna erbjudas hjälp inom detta område.

Kanske är det du som längtar efter att också kunna deltaga i en fysisk aktivitet utan att vara rädd för läckage. Kanske är du den positiva personen som önskar kunna skratta mer utan läckage. Kanske är du den människan som älskar att resa men är rädd för att inte hinna fram i tid till toaletten eller varför inte kunna leka mer med barnen utan ofrivilligt läckage.

Lugn, det finns nu hjälp att få. Du kan nå mig genom att ringa mig på telefon 072-455 15 15, på facebok eller så är du välkommen till min mottagning.
Jag håller till i Kalmar simhalls lokaler men erbjuder även hembesök.
Jag försöker anpassa tidsbokningen så att det ska bli så bra som möjligt för Dig.
Jag är landstingsansluten, sedvanlig patientavgift och frikort gäller.

Väl mött! Tillsammans för ett aktivt liv!